Om oss

Vi är en opolitisk ideell förening som bildades 13 februari 2019 i Hässelby med sex ledamöter och två suppleanter i styrelsen. Vi har olika bakgrund men har det gemensamt att vi brinner för att bevara vårt område som den gröna och tysta oas det är. Vi har förståelse för att samhället måste fortsätta att utvecklas, men det får inte ske på ett sätt som äventyrar vår hälsa och vår tillgång till en frisk natur.

Här är en kort introduktion av de nuvarande ledamöter i vår förenings styrelse:

Marie Granberg
Ordförande

Boende i Hässelby Villastad sedan 30 år
Är egenföretagare inom hälso- och sjukvårdsområdet. Arbetat som konsult och projektledare. Har ända sedan ungdomsåren varit engagerad i olika föreningar. Har lång erfarenhet av att driva intressepolitiska frågor på både regionalt och nationellt, men är inte medlem i något politiskt parti. Frågor om hälsa och hållbarhet, är något som starkt engagerar mig och det som gjorde att jag beslöt mig för att delta i arbetet för #rädda Lövsta.

Lars Dobo
Suppleant

Boende i Skälby
Egenföretagare inom Data/Fibernät som sedan tonåren har spenderat mycket tid i Lövsta/Kyrkhamn för bl.a. rekreation, hobby och bad. Min frun Kerstin är uppväxt i Kyrkhamn och bodde där 1965-72.

Idag är vi båda aktiva båtfriluftsmänniskor och jag cyklar ofta till båtklubben/båtvarvet i Lövsta/Kyrkhamn. Även många grannar i Hässelby/Skälby cyklar eller promenerar till grönområden och badet och det gör ont i själen att tänka på att det ska drivas upp en jätteindustri där som dessutom kan vara väldigt farlig! Jag vill därför gärna vara med att påverka så att Lösta/Kyrkhamn kan räddas! 

Johan Andersson
Sekreterare

Boende i Hässelby Villastad
Arbetar som IT-konsult men är på fritiden ofta ute i naturen för en jogging- eller cykeltur. Sommardagar tillbringas ofta på Lövsta badplats med barnen. Nyheten om Lövstaverket gjorde mina barn ledsna och då bestämde jag mig för att försöka göra något åt det. En protestlista på Facebook blev snabbt träffar IRL och till slut en förening. Jag hoppas vi kan få politikerna att lyssna på oss och inse att det inte är en lämplig plats.

Karin Lundin
Ledamot

Bosatt i Hässelby villastad
Arbetar som förbundsjurist och har mångårig erfarenhet av att driva mål i domstol. Jag och familjen har valt att bo i Hässelby villastad för närheten till vattnet, den vackra naturen, lugnet och tystnaden. När jag förstod hur stor påverkan ett kraftvärmeverk kommer att få på dessa värden bestämde jag mig för att engagera mig i föreningen.

Fredrik Borelius
Ledamot
Boende Hässelby Villastad 
Jobbar till vardags med näringspolitiskt påverkansarbete inom hälso- och sjukvårdsbranchen. Har även mångårig erfarenhet av politiskt arbete i riksdagen.
Njuter ofta av de fantastiska grönområdena kring Riddersvik och går gärna ned till badet med familjen om somrarna. Som trebarnsfar och husägare är även området runt Lövsta en välbesökt helgaktivitet.
Sofia Hagman
Ledamot

Boende i Hässelby Villastad
Har 15års erfarenhet som hållbarhetschef och har bott i Hässelby Villastad i större delen av mitt liv (över 30 år sammanlagt). 3 barnsmamma och hundägare. Lövsta, Riddersvik och Kyrkhamn är för mig helt ovärderliga unika lungor för Västerort. Jag är i området flera gånger i veckan och att ha närhet till naturen är det största värdet med Hässelby Villastad. Något vi behöver värna om och engagera oss i för att få behålla.Lotta Herslöf
Suppleant

Boende i Hässelby villastad sedan 11 år
Jag är företagssköterska med ett stort intresse för hälsa, folkhälsa och samspel människa - miljö. Som uppväxt på landet måste jag bo nära naturen för att må bra. Att ta cykeln till Lövstabadet för ett dopp, plocka svamp i skogen eller en kvällspromenad runt Tempeludden - det är livskvalité. Jag vill kunna se alla barn i ögonen och säga: "Vi vuxna gör allt vad vi kan" Därför engagerar jag mig för att stoppa bygget av värmeverket.

Daniel Åkesson
Kassör

Boende i Hässelby Villastad sedan 12 år
Civilingenjör inom telekom sedan drygt 20 år. Trivs med att bo nära naturen och vattnet, tystnaden och stillheten. Jag förundras och känner tacksamhet över att bo här, varje gång jag tar en joggingrunda längs vattnet mot Kyrkhamn, eller en kort cykeltur till Lövstabadet när sommarhettan blir påträngande. Nu när hela familjens älskade rekreationsområde hotas måste vi protestera!